Tips & tricks

Dansk Wagyu shortribs

Her på siden ser du nogle eksempler på hvordan du får de bedste resultater, ud af Dansk Wagyu.

Grundregler:

  • “Keep it simple” – brug få, men gode råvarer
  • Undgå stærke krydderier, da det nemt kan overdøve smagen af kødet
  • Steg aldrig kødet over åben ild – brug en pande eller stegeplade, gerne i støbejern, på grillen
  • Start med en rygende varm pande/overflade, og skru derefter ned for varmen
  • Tørsteg kødet eller tilføj kun få dråber oile/ smør og tilsæt det direkte på kødet inden stegning
  • Bedre kød betyder ikke mere kød – Wagyu kød har en intens smag, og derfor anbefales en steak/hakket bøf på max 100-150 g. pr. person

Se hvordan en wagyu-hakkebøf grillsteges i denne video:

Her finder du flere videoer om tilbredning af Dansk Wagyu:

Rib-Eye

Culotte

ShortRibs

Tatar

Noget af det mere nørdet: