Tips & tricks
Her på siden ser du nogle eksempler på hvordan du får de bedste resultater, ud af Dansk Wagyu.
Grundregler:
- “Keep it simple” – brug få, men gode råvarer
- Undgå stærke krydderier, da det nemt kan overdøve smagen af kødet
- Steg aldrig kødet over åben ild – brug en pande eller stegeplade, gerne i støbejern, på grillen
- Start med en rygende varm pande/overflade, og skru derefter ned for varmen
- Tørsteg kødet eller tilføj kun få dråber oile/ smør og tilsæt det direkte på kødet inden stegning
- Bedre kød betyder ikke mere kød – Wagyu kød har en intens smag, og derfor anbefales en steak/hakket bøf på max 100-150 g. pr. person
Se hvordan en wagyu-hakkebøf grillsteges i denne video:
Her finder du flere videoer om tilbredning af Dansk Wagyu:
Rib-Eye
Culotte
ShortRibs
Tatar
Noget af det mere nørdet: